luni, 19 martie 2012

Rase de caini

Cainii, ca orice animal, se incadreaza in diferite rase. Aceste rase au existat de-a lungul a mii de ani sau rezulta din incrucisarea mai multor rase pentru a rezulta un tip de caine dorit. Aceste incrucisari se realizeaza in laboratoare veterinare de specialitate. Exista peste 210 rase de caini in lumea intreaga. 
In urmatoarele randuri voi vorbi despre 3 rase de caini foarte dragi mie: 

1. Saint bernard (detin un caine de aceasta rasa) 
Saint bernard sunt de origine din Alpii Elvetieni, sunt niste caini de talie uriasa pot ajunge si la 120 kg. Menirea lor era de salvamonti. Acestia au nevoie de hrana de calitate, de atentie, de spatiu si miscare continua.
Acest caine este potrivit pentru o familie cu copii, este iubitor, ascultator dar nu tot timpul, trebuie sa-l educi foarte strict, insa foarte foarte fidel.
Daca-ti doresti un asemenea caine trebuie sa ti cont de cateva aspecte: costurile unui caine/luna ajung la 100 lei, trebuie sa stai la casa altfel este imposibil ca Saint Bernardul sa se poate clinti. Au blana mare, necesita periat destul de frecvent dar in schimb sunt de o frumusete rara, si foarte amuzanti in acelasi timp. Daca dispui de conditiile mentionate mai sus, si -ti place acest caine, il recomand cu caldura.

2.Ciobanesc german
Aceasta rasa de caini este de origine germanica, dupa cum ii spune si numele si dateaza de mii de ani. Sunt cainii reprezentativi pentru Germania, au o culoare negru cu maro. Talia este mare, pot ajunge pana la 65 kg, sunt cani foarte inteligenti, sunt folositi mult in cadrul politiei antidrog. Pot fii atat caini de paza cat si caini de familie. Este un caine activi, elegant si atrage privirile prin sobrietate si suplete.




3.Husky siberian
Husky sunt caini superbi, au o blana gri cu alba, ochi albastri sau maro, sunt cainii care adora miscarea si sunt hiper activi. Pot cantari pana la 65 kg, si pot trai si intr-un apartament insa au nevoie de miscare. Au avut menirea de a trage saniile pe zapada fiind niste caini puternici si inteligenti. Eu chiar doresc sa-mi achizitionez un astfel de caine, imi plac la nebunie.
Sfat: Intotdeauna inainte de a achizitiona un caine, cautati sa fiti informati in legatura cu rasa si caracteristicile acestuia, pentru a nu avea neplaceri la final.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu