luni, 2 aprilie 2012

Pinguinii

Pinguinii sunt animale acvatice si strabat distante enorme din cauza schimbarii habitatului lor odata cu succesiunea anotimpurilor. Acestia traiesc cu precadere in emisfera sudic si anume in Antarctica. Pinguinii maturi pleaca in cautarea hranei lasand puii aproape singuri si infometati zile in sir si prada pentru alte animale vanatoare de hrana. Pinguinii se gasesc si in zona centrala a globului, aproape de Ecuador, aceasta specie se numesc pinguinii Galapagos. Cel mai mare pinguin este cel imperial numit Aptenodytes forsteri: inaltimea medie la adulti este de 1,1 m si cantaresc 35 kg sau mai mult. Cea mai mica specie de pinguini, sunt pinguini albastri numiti Eudyptula minor care au aproximativ 40 cm inaltime si cantaresc 1 kg. Adancimea maxima la care poate ajunge un pinguin este de 200 m. Puii pinguinilor, dupa varsta de 30 zile, se colonizeaza si sunt protejati pe margini de pinguinii maturi, in timp ce restul intra in ocean sa caute hrana.





luni, 19 martie 2012

Leopardul - mister si frumusete salbatica

Leopardul este o felina extrem de agila. Este considerat, in dimensiuni, cel mai mic din familia felinelor salbatice. Daca vrem sa vedem in mod natural leopardul, il putem fie vizita la gradinile zoologige, fie in habitatul lor natural in Africa de nord-est, Asia Centrală, India şi China.Cu toate ca se afla in atatea parti, leopardul , langa alte feline salbatice, are o populatie pusa in pericol. Leopardul este foarte agil, puternic si se catara foarte usor in copac, tragandu-si hrana dupa el, pentru a se proteja de alti pradatori.Sunt deasemenea foarte buni inotatori. Cei mai multi leoparzi sunt de culoare deschisa si au pete.Exista si leopardul negru, asa numita pantera neagra, deosebit de frumos si viclean.

Rase de caini

Cainii, ca orice animal, se incadreaza in diferite rase. Aceste rase au existat de-a lungul a mii de ani sau rezulta din incrucisarea mai multor rase pentru a rezulta un tip de caine dorit. Aceste incrucisari se realizeaza in laboratoare veterinare de specialitate. Exista peste 210 rase de caini in lumea intreaga. 
In urmatoarele randuri voi vorbi despre 3 rase de caini foarte dragi mie: 

1. Saint bernard (detin un caine de aceasta rasa) 
Saint bernard sunt de origine din Alpii Elvetieni, sunt niste caini de talie uriasa pot ajunge si la 120 kg. Menirea lor era de salvamonti. Acestia au nevoie de hrana de calitate, de atentie, de spatiu si miscare continua.
Acest caine este potrivit pentru o familie cu copii, este iubitor, ascultator dar nu tot timpul, trebuie sa-l educi foarte strict, insa foarte foarte fidel.
Daca-ti doresti un asemenea caine trebuie sa ti cont de cateva aspecte: costurile unui caine/luna ajung la 100 lei, trebuie sa stai la casa altfel este imposibil ca Saint Bernardul sa se poate clinti. Au blana mare, necesita periat destul de frecvent dar in schimb sunt de o frumusete rara, si foarte amuzanti in acelasi timp. Daca dispui de conditiile mentionate mai sus, si -ti place acest caine, il recomand cu caldura.

2.Ciobanesc german
Aceasta rasa de caini este de origine germanica, dupa cum ii spune si numele si dateaza de mii de ani. Sunt cainii reprezentativi pentru Germania, au o culoare negru cu maro. Talia este mare, pot ajunge pana la 65 kg, sunt cani foarte inteligenti, sunt folositi mult in cadrul politiei antidrog. Pot fii atat caini de paza cat si caini de familie. Este un caine activi, elegant si atrage privirile prin sobrietate si suplete.




3.Husky siberian
Husky sunt caini superbi, au o blana gri cu alba, ochi albastri sau maro, sunt cainii care adora miscarea si sunt hiper activi. Pot cantari pana la 65 kg, si pot trai si intr-un apartament insa au nevoie de miscare. Au avut menirea de a trage saniile pe zapada fiind niste caini puternici si inteligenti. Eu chiar doresc sa-mi achizitionez un astfel de caine, imi plac la nebunie.
Sfat: Intotdeauna inainte de a achizitiona un caine, cautati sa fiti informati in legatura cu rasa si caracteristicile acestuia, pentru a nu avea neplaceri la final.



Despre caini


Cainii, fac parte din familia canidelor. Acestia sunt mamifere, o catea poate da nastere de 2 ori pe an. Daca te numeri printre iubitorii fidelelor patrupede trebuie sa ti cont de anumite aspecte ca: rasa cainelui, caracteristicile fundamentale ale cainelui, daca tinde sa fie agresiv si asa mai departe. Deasemenea, cand doresti un caine, trebuie sa fii constient/a ca acesta presupune anumite costuri lunare, cu mancarea, intretinearea vaccinarea. La noi in Romania, cazul cainilor vagabonzi este ultra cunoscut pe toate meleagurile, lucru ce ma intristeaza de fiecare daca. In acelasi timp, am observat un lucru, si aici o sa scot iar in evidenta rautatea omului, si anume ca daca te uiti cu atentie pe drumuri, cu precadere orase, o sa observi cat de grasi si satui sunt cainii vagabonzi. Aici, vreau sa spun ca daca ar fii sa fac o comparatie intre conditia fizica a acestora si a celor care sunt tinuti legati in lanturi si nehraniti de catre om, cu siguranta in avanataj ar fii cainii maidanezi. Cu alte cuvinte, se pare ca, omul poate avea o influenta negativa asupra patrupedelor atunci cand vede in acestea doar un mijloc de uzura. Deaceea, am mai spus si in posturile anterioare, omul de multe ori devine diabolic. Revenind la problema cainilor maidanezi ai Romaniei, problema nu sunt ei , problema suntem noi ca nu reusim sa ne organizam viata astfel incat, aceste creaturi minunate, sa aibe loc in ea. Cainele, cel mai bun prieten al omului!

duminică, 18 martie 2012

Animale de companie

Animalele de companie, de multe ori sunt singurele care ne inconjoara, in cele mai multe cazuri cand este vorba despre oamenii in varsta. Daca ar fii sa ne gandim ca aproape fiecare batranel/batranica, are un catelus sau o pisicuta, ne-am da seama ca animalele de companie pot deveni singura sursa de fericire pentru aceste persoane. Insa, nu doar aceasta categorie de oameni sunt incojurati de animalele de companie, mai nou cainii, pisicile, serpii, broastele testoase, hamsterii, porcii de guineea, scorpionii, etc se afla in posesia celor asa zisi oameni in trend "fashion". Da, trebuie sa recunoastem ca si animalele de companie pot fii un trend. Dar, cat de mult iubesc cu adevarat animalele, aceste persoane este discutabil. De multe ori, animalutele sunt cumparate doar pentru fite, dar putem sta linistiti, noi cei iubitori ai animalelor cu adevarat, pentru ca in acest caz creaturile acestea minunate, sunt bine ingrijite. De cand ma stiu am iubit si iubesc animalele, am fost tot timpul inconjurata de ele, poate deaceea. Se spune ca daca cresti de mic cu animale de companie, le iubesti si cand devi adult. Asadar, cu cat ii permiti copilului tau sa fie in jurul lor cu atat, acesta la maturitate va fii iubitor de animale. Deaceea, si acest aspect consta in educatie, ca multe altele. Iubiti-le, si va vor iubi!

De ce sunt animalele importante

Traim intr-o criza de timp, totul functioneaza in functie de timp si nu mai dam importanta luncrurilor importante din viata noastra. Vorbesc in mod general, daca ar fii sa fac o analiza a societatii contemporane. Un lucru uitam, acela de a ne bucura de lucrurile frumoase ale vietii. Aici, printre altele, ma refer la importanta pe care o au animalele in viata noastra. Dar, pentru ca traim in secolul vitezei, nu apreciem ceea ce ar trebui apreciat. Tocmai, de cateva zile am vazut un reportaj care trata brutalitatea exercitata asupra cailor la noi in tara. O cruzime de nedescris. Parca omul a devenit o fiara. Ceea ce vreau sa spun este ca, unii dintre noi, oamenii , ne miram ca nu suntem iubiti, dar nici noi nu iubim. Cand vine vorba despre animale, ele sunt niste creaturi care ofera atata iubire si de multe ori nu primesc nimic in schimb. Animalele ofera caldura sufleteasca, stare de bine, fericire, amuzament, apara, protejeaza, ghideaza persoanele cu handicap, daca ar fii sa vorbim despre cainii dresati, si multe altele. Deaceea, ce vreau eu sa scot in evidenta este faptul ca nu dam atentie lucrurilor marunte, nu iubim cum si pe cine ar trebui. Astfel, animalele merita toata atentia noastra, se spune ca asa cum un om iubeste animalele asa si Dumnezeu il iubeste pe acel om. Oameni, hai sa iubim animalele, sa le protejam, sa le ingrijim si sa ne bucuram de ele asa cum ne-au fost date.